• intro

  Zes dagen lang ben je weg van de drukte om te Rewilden in de overweldigende backcountry. Onder begeleiding van AlpAdventures gids Arno maken we een fantastische tocht door de besneeuwde bergen. Ver weg van de drukte van het skigebied hiken we door de bossen en over besneeuwde bergkammen om aan te komen bij onze slaapplaats. Hier stoken we een kampvuur en blikken we tijdens onze 'home' cooked maaltijd terug op weer een mooie dag in de bergen. 

  de trip

  Bepakt met een flinke rugtas, gaan we op pad voor ons 6 daagse winter avontuur. Iedere dag maken we een mooie sneeuwschoentocht van gemiddeld 10km en 700 hoogtemeters, om aan te komen bij onze slaapplaats, in een (on)bemande hut of chambre d'hôte. Hier wacht ons een welverdiend bergmaal, door de huttenwaard of door ons zelf klaargemaakt en natuurlijk wordt ook voor het ontbijt gezorgd. De overnachtingen zijn doorgaans basic en avontuurlijk. De tocht wordt begeleid door AlpAdventures gids Arno en tailguide Nick, die samen zorg dragen voor jouw veiligheid en je van alles kunnen vertellen over de geweldige bergomgeving. Na 5 dagen arriveren we moe en voldaan bij ons hotel in Bellevaux waar ons een heerlijk maal en een comfortabel bed wacht. 

  Rewild 1 Thumbnail

  niveau

  Sneeuwschoen wandelen hoef je niet te leren; je bind ze onder je schoenen en gaat op pad. Ervaring is dus meegenomen, maar zeker niet vereist. Wél is het noodzakelijk om een redelijke conditie te hebben om met een zware rugtas een flinke tocht door de bergen te maken. Verse sneeuw en winterse condities kunnen hier nog een schepje bovenop doen. Deze trip is dan ook voor mensen met een flexibele en avontuurlijke instelling, die openstaan voor een uitdaging en hun grenzen willen verleggen. Dagelijks maken we een winterse tocht van gemiddeld 10km en 700 hoogtemeters up & down. Een goede outfit is key; investeer in waterdichte (Goretex) shells, isolerende en waterafstotende (merinowoolen) onderlagen en het juiste schoeisel. Meer info hierover en een picklist sturen we nadat we je boeking binnen hebben.

  prijs

  De prijs voor deze trip is: € 850 pp

  dit is inclusief:

  • 5 nachten verblijf
  • dinner en ontbijt
  • 5 dagen gids
  • gebruik sneeuwschoenen
  • gebruik safety materiaal

  Niet inbegrepen is je vervoer naar Frankrijk, eventuele drankjes en lunches

  NB: voor deze trip zijn minimaal 6 deelnemers benodigd

  Rewild 6 Thumbnail

  review

  A true specialist in the Grand Massif. We had an epic 4 days in the backcountry of Sixt, snowshoeing, climbing and descending mountains and ridges, camping in a snowhole and sleeping in unmanned huts. We have been guided very professionally, everything was taken care of and well organised. Definitely recommend Alpadventures and for sure coming back next winter!

  beeld