• Enduro World Series, Samoëns
  25 apr '15
  • Logo France Img 1568 1 Site Dscn0815klein Frenchy.Biz.Klein 2011 Samoens 0335 Enduro 3klein

   Dat je in Samoëns VET kunt trailriden wisten wij al heel lang, maar nu is het de beurt aan de Enduro wereldtop om de technische trails van Samoëns te ontdekken. Tijdens het weekend van 18-19 juli strijkt het Enduro World Series circus namelijk neer in het Franse Samoëns!

   Tussen maart en oktober worden er wereldwijd 8 etappes georganiseerd die samen de Enduro World Series vormen, 5 hiervan vinden plaats in Europa en 3 daarbuiten. Dit jaar is Samoëns op 18 en 19 juli gekozen als de Franse locatie en dat is niet voor niks. Wij wisten namelijk al heel lang dat Samoëns een enorm onontdekt neduro potentieel heeft. Hier vind je geen saaie man-made downhill pistes, maar technisch, gevarireerd en natuurlijk terrein. 

   Zeker vanaf de uitstap van de telecabine op 1600m hoogte, vind je vele vette trails, denkend aan de secret 'Chicken run' en de gemarkeerde rode run 'le Char'. Om de drops en wortel lekker te kunnen rijden is een minimale veerweg van 150mm geen overbodige luxe! De liften zijn geopend van begin juli tot eind augustus en geven je toegang tot alle delen van het Grand Massif. Zo heeft les Carroz een aantal leuke downhilltrails en biedt Morillon betere mogelijkheden voor crosscountry riders die het wat minder steil en technisch zoeken.

   Ook de proriders maken tijdens de EWS gebruik van geopende skiliften. Met een korte klim komen de competitors aan in het alpine terrein om via rocky en rooty secties 1400 meter lager aan te komen aan de finish in Samoëns. Tîjdens de lange afdalingen rijden de deelnemers meerdere 'specials'. Deze geklokte secties moeten in de snelste tijd worden afgelegd en vormen bij elkaar opgeteld je ranking in de competitie van de Enduro World Series. Bij enduro wedstrijden telt dus net als bij downhill de snelste afdaaltijd. Omdat er echter ook geklommen dient te worden, is een downhill-bike geen optie, maar wordt er gereden op relatied lichte enduro-bikes meer een veerweg van 150 tot 170mm.

   Deze zomer bieden we je tijdens verschillende biketrips de mogelijkheid om de trails uit de Enduro World Series te rijden. Als locals kennen de de secret trails als onze broekzak en terwijl het voor de proriders een geheim is, weten wij al welke trails ze zullen rijden! Ondergetekende heeft vanaf deze zomer zijn bike-gids diploma op zak en neemt jou mee op de dikste trails van Samoëns en het Grand Massif! Boek nu een plek tijdens het Pinksterbikeweekend in mei, het Pass'portes weekend eind juni, de bikesafari in juli en augustus of het enduro weekend begin september en rij als een pro de trails uit de Enduro World Series!

   Check hier de beelden van Cube Action Team en hier de Highlights van de EWS series in Samoëns.